Бети и Ники Василиеви от „Дивата ферма” бяха отличени с наградата Лауреат Биофактор за цялостен принос за развитието на биологичното земеделие. Те бяха номинирани от биосектора заради успеха им в развитието на семейния бизнес и примера за приемственост, който дават.

Още по темата: Биофах: Български биомед ще достига до испанските потребители

Награждаването се състоя в рамките на Деня на биоземеделието 2024, организиран в Пловдив по време на Международното земеделско изложение АГРА от Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите. 

„Биологичното производство привлича все повече млади хора и това дава надежда за бъдещето на сектора”, каза министърът на земеделието и храните Кирил Вътев.

Развитието на пазара на биопродукти изисква много голямо усилие, подчерта той и допълни, че резултатът от това ще се види в магазините като цени и разнообразие на продуктите. 

Нвговият заместник Таня Георгиева заяви, че се работи върху подобряване на регулаторната рамка за биоземеделието. Тя посочи, че то е приоритет не само за България, а и за целия Европейски съюз. „Отворени сме за партньорства с научната общност и всички заинтересовани страни”, допълни тя.