Работи ли американският модел за животновъдни ферми и у нас? Как да успешно да управляваме стопанствата си? Какви са последните иновации в храненето и генетиката? На тези и още много други въпроси ще отговорят изтъкнати представители на американската индустрия. 
 
 
Всичко това ще се състои на местна почва – в Добрич на 20 април. Организатор на форума е представителството на Американския департамент по земеделие към посолството на САЩ в София.
 
За последните иновации в генетиката и развъдната работа в млечното говедовъдство в САЩ ще говори Джей Уейкър, президент и изпълнителен директор на националната асоциация на развъдчиците в животновъдството. 
 
[news]
Новите тенденции в храненето в млечното говедовъдство в САЩ ще бъдат застъпени от Скот Йенсен от Университета на Айдахо. 
 
Ще бъде разгледана и темата за храненето – ще бъдат представени фуражни рецепти със соя и соеви продукти за преживни животни за подобряване на производството на мляко от д-р Яни Кихая, регионален представител за Централна и Източна Европа на Американската соева асоциация. 
 
Участниците във форума ще имат възможността да посетят семейна ферма за мляко в региона, където ще се състои и практическата част на събитието. Там ще бъде дискутирана развъдната работа и репродукцията на говедата, както и най-важното в цялостно успешно управление на фермата.