В сряда от запад на изток бързо ще премине облачна вълна, с превалявания в северозападните и североизточни части от страната.

Минималните температури ще бъдат от плюс 14 до 19 градуса, а по Черноморието до 19-20 градуса. Над страната предиобед над северните райони облачността ще бъде разкъсана, а на юг ще бъде слънчево.

Следобед ще се развиват купести облаци, повече над западните и централни части, със следобедни превалявания и прегърмявания.

Силни гръмотевични бури се очакват в северозападните части от страната. По-интензивни валежи се очакват в Югозападна България, в Тракия - около Пловдив и Стара Загора.
  
Вятърът ще бъде слаб предиобед от северозапад със скорост до 20 км/час, ще се усили следобед и през нощта . По високите части на планините ще духат  умерен до свежи ветрове от северозапад със скорост до 35 км/час.

Максималните температури ще бъдат от 27 до 32 градуса, в югозападните райони и източните части на Горнотракийската низина, в района на Русе до 32-34 градуса, а по Черноморието между 26 и 29 градуса.

Условия за  слаби градушки 
- в района на София и южно от София - Благоевград
- по линията Пазарджик - Пловдив – Стара Загора 
- в ройона на Шумен

 Количества валежи  
По-интензивни валежи се очакват в източните части от Дунавската равнина, в югозападните райони
- Шумен – Велико Търново - 5/10 л/м2
- Пловдив, Стара Загора - 7/10 л/м2
- западно от Благоевград - до 10 л/м2.

Усилвания и пулсове на вятъра 

- южно от Видин

В района на Видин - временно усилване до 45 км/ч

  Мъгли през следващите 48 часа не се прогнозират.

 

Прогнозата е изготвена по поръчка на Агри.БГ.