В събота минималните температури ще бъдат от плюс 14 до 19 градуса, в Добруджа и високите западни полета от 10 до 13 градуса, а по Черноморието до 15-18 градуса.

 През деня ще има разкъсана облачност над централните райони. Следобед ще вали и гърми, по-интензивно в западните и в централните райони.
 
Вятърът ще бъде до умерен преди обед от северозапад  със скорости до 30 км/час, а следобед - от югозапад. По високите части на планините ще духат умерени ветрове от северозапад със скорост до 40 км/час.

Максималните температури ще бъдат от 28 до 33 градуса, в Тракия,  югозападните райони и около Русе 34-36 градуса, а по Черноморието - 27-29 градуса.

В неделя се очакват силни гръмотевични бури в Централните райони, с условия за силни градушки. Минималните  температури ще бъдат  от плюс 20 до 15 градуса,  а по Черноморието до 18-21 градуса.

 Преди обед ще има разкъсана облачност над западните райони, която бързо ще се увеличава. Около обед и следобед ще вали и гърми, по-интензивно в западните и в централните райони.

Вятърът ще бъде до умерен от запад със скорости до 25 км/час. По високите части на планините ще духат  умерени ветрове от      запад-северозапад със скорост до 30 км/час.

Максималните температури ще бъдат от 26 до 31 градуса, в Тракия, около Русе 33-34 градуса, а по Черноморието - 27-29 градуса.

В понеделник и във вторник се очакват превалявания в планините. Започва период с повече слънчеви часове на изток и валежи в западната половина от страната. В сряда се очакват силни гръмотевични бури в Западна България. В петък валежите ще достигат и до Черноморското ни крайбрежие.
 
Условия за градушки:

събота                 
- в района северно от Плевен
-в Тракия между Пазарджик и Пловдив
- южно от Пловдив
- южно от Ямвол
- в района между София и Монтана


неделя 
- в района северно от Плевен
-в Тракия между Пазарджик и Пловдив
-южно от София
- между Сливен и Ямбол, южно от Ямбол
- в района между Плевен и Монтана

Количества интензивни валежи: 
 
събота – южно от Монтана до 7 л/м2


неделя – южно от Монтана до 20 л/м2 и южно от Благоевград до 15 л/м2


Усилвания и пулсове на вятъра:
   
събота - северно от Видин временно усилване до 20-25км/ч 

 
неделя - в североизточните  райони , около Русе 40-55км/ч , южно от Бургас временно усилване до 20-30 км/ч 

Мъгли за следващите 48 часа:

събота - сутрешни мъгли във Видинско, около Лом


неделя - няма

 

Прогнозата е изготвена по поръчка на Агри.БГ.