Директорите на земеделски структури в Кърджали и Смолян бяха освободени от постовете си. Преди дни от Агри.БГ изпратихме запитване до земеделското министерство с въпрос какви са били мотивите за кадровите смени, но отговор все още не сме получили.

План ускорява работата на ДФЗ

През миналата седмица от поста си като шеф на Областна дирекция на Фонд „Земеделие“ – Кърджали  бе освободен Айджан Ахмед. Фермери се оплакаха, че работата във ведомството е блокирана, защото няма кой да подпише документите.

Вече 6 дни областната структура е без директор.

Служителите в ДФЗ - Кърджали са блокирали назначението на новия шеф Сенай Ремзи Халил, съобщава 24rodopi.com. По тяхна информация час след новината от Държавен фонд "Земеделие“ е определен нов шеф - старши експертът в „Технически инспекторат“ Сенай Ремзи, който има над 13 години стаж в земеделската администрация. Той трябвало да бъде назначен още в петък, но същия ден в централата на ДФЗ са постъпили сигнали от служители срещу Сенай Ремзи. 

Агри.БГ се свърза по телефон с песцентъра на ДФЗ, за да разбере какви са мотивите за освобождаването на Айджан Ахмед, който от седем години изпълнява длъжността. Не получихме отговор, но според запознати изтъкнатото основание било „промяна на длъжностната характеристика на ръководителя“.

След толкова години заедно и като ръководител на ведомството "новата" власт реши, че трябва да се разделим, правилно или не няма да коментирам, ще оставя времето да покаже“, написа във фейсбук профила си бившият вече шеф на Държавен фонд "Земеделие" в Смолян Денислав Костов, който също бе освободен през изминалата седмица. Той направи прочувствено обръщение в деня на освобождаването си:

„Всяко начало има и своя край... Преди повече от 11 години се включих в екипа на ОД на ДФ "Земеделие" Смолян. Хора различни, цветни, емоционални, но преди всичко експерти. Винаги сме живели с проблемите на хората от региона, били сме в услуга на земеделски стопани, общини, бизнес“.

Директорът на Областна дирекця „Земеделие“ - Смолян Иванка Георгиева също се раздели с поста си. В сайта на ведомството като такъв вече фигурира името Георги Коджебашев. По неофициална информация освобеден от длъжност е и ръководителят на ОД „Земеделие“ - Хасково.