От порт Антверпен, едно от най-големите пристанища в Европа, съобщиха във вторник, че има смущения в работата поради протести на белгийски фермери.

Четете още: За какво се споразумяха фермерски организации и властта?

 

Това е поредната демонстрация на недоволство от страна на европейските фермери, които искат по-добро заплащане и условия на труд.

„Действията на фермерите причиняват големи смущения в пристанищната зона на Антверпен“, съобщи пристанищният оператор в уебсайта си, добавяйки, че има блокади на пет различни места в района

Обществената телевизия VRT каза, че около 500 фермери блокират повечето пътища около пристанището с тракторите си.

Последните протести на белгийските фермери следват подобни демонстрации, които се проведоха в цяла Европа през последния месец. 

Междувременно Франкофонската федерация за млади фермери (FJA), която блокира редица разпределителни центрове на супермаркети миналата седмица, заяви, че за момента ще държат тракторите си далеч от улиците, за да дадат шанс на преговорите с правителството.

Решението идва дни след първото заседание на работната група, създадена след демонстрациите, която се състои от министри от различни политически сили, както и от фермери и представители на дистрибуторския сектор.