Традиционният Празник на плодородието 2014 ще се проведе на 26 и 27 септември в Кюстендил. Празникът заявява Кюстендил като „Майка на овощарството”, заявяват организаторите от Общината. От институцията допълват, че този есенен празник е наследство от Първия национален овощарски конкурс от 1896 г.

 

Партньор в организирането и провеждането на празника е Институтът по земеделие – Кюстендил. Овощарската традиция на кюстендилския край ще бъде представена в специализирано изложение.

 

Есенните дни на плодородието ще бъдат съпътствани от научна сесия на Института по земеделие, инвестиционен форум и карнавал на плодородието и атракции. Празникът на плодородието има конкурсен характер с награди за най-добро и атрактивно представяне на участниците, с което се насърчават производителите.

 

Най-красиво аранжираните щандове ще бъдат оценени и наградени от специално жури като ще има призове и за най-едрата ябълка и най-атрактивните плодове и зеленчуци.

 

Директорът на Института по земеделие - проф. д-р Димитър Домозетов, е председател на комисията, която ще оценява и награждава победителите в конкурсната програма. Екипът на института по традиция ще представи нови сортове ябълки и най-новите световни тенденции в овощарството.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!