Още преди да са обявени окончателните - 100% резултати от вота на българските граждани за избор на народни представители в 46-то Народно събрание, лидерът на партия “Има такъв народ” Слави Трифонов обяви, че при получаване на мандат от президента за управление на страната, формацията му ще поеме самостоятелно отговорност и няма да се коалира с никоя друга от влезлите в парламента партии. 

Важното - чуйте в AgriПодкаст

Неочаквано той обяви и имената на министрите, с които ще бъде съставен кабинет на “Има такъв народ”. Съвсем естествено е Агри.БГ да проследи кой ще е евентуалният нов стопанин на аграрното министерство.

С този пост Слави Трифонов обяви, че ще бъде натоварен Пламен Абровски - познат експерт и специалист в аграрните среди. Той е автор на програмата за развитие на земеделието на “Има такъв народ”, а биографията му включва и работа като съветник в Министерството на земеделието и в Постоянното представителство на България в Брюксел. 

Разбира се, приемайте тази новина с цялата й условност, поради факта, че се очаква да се обявят официално окончателните изборни резултати, а след това президентът Румен Радев да връчи мандат на спечелилия изборите - като към момента първите два кандидата за победител са твърде близо.