Старата мандра в центъра на бургаското село Дюлево ще бъде продадена на един от най-големите пчелари в района, реши на последната си сесия общинският съвет в Средец.
 
 
„Имотът  ще се използва от частен инвеститор за екологична продукция, а именно – мед и пчелни продукти“, каза пред БНР - Бургас кметът на общината Иван Жабов.
 
След като е ремонтиран старият път от Аврамов мост до селото, Дюлево е станало много желано за инвестиции. „Имаме нужда нашите села да бъдат съживени по някакъв начин“, подчерта Жабов.
 
Купувачът на Старата мандра притежава близо 100 кошера и иска да я използва за биологично производство на мед и пчелни продукти и за складове.
 
„В селото има и други пчелари. Това ще им помогне да реализират продукцията си и е стимул да се създадат още пчелни семейства“, казва кметът.
 
По думите му, в района няма заводи, няма замърсявания, така че екологично чистата продукция може да се произвежда навсякъде, където има кой да инвестира.
 
В началото на селото се изгражда база за млекопроизводство и месопроизовдство, а перспективите пред Старата мандра в центъра са свързани с пчеларството. Природните дадености на Дюлево са в основата и на проект за изграждане на детокси център за преминаване към здравословно хранене.