73 фирми от страната и чужбина се включиха в 27-ото издание на международното изложение „Селското стопанство и всичко за него”.

Мобилна мандра и комбайн за плодове на панаир в Добрич

Форумът отвори врати в Добрич днес, 30 юли, и ще продължи до 2 август. Директно се представят фирми от Гърция, Турция и Румъния.

На специализирания форум посетителите ще видят оборудване за етерично-маслени култури, трактори, прикачни и навесни селскостопански машини – брани, сеялки, плугове, семена и посадъчен материал.

Сред акцентите тази година са мобилните мандри и комбайни за прибиране на плодове, предназначени за овощните градини.

Международното изложение се организира от „Добрички панаир” АД.

Лентата при откриването прерязаха народният представител Даниела Димитрова, кметът на Добрич Йордан Йорданов и изпълнителният директор Звезделина Иванова.

„Само едно нещо ни обединява всички тук – това е любовта към нашата земя. Земята на Добруджа е това, което ни е изхранвало през годините. Това е нашият поминък”, заяви при откриването кметът Йорданов.

Йордан Йорданов: „Искам да ви пожелая една плодородна предстояща година. Есенният сезон да мине безпроблемно и се надявам на това изложение да намерите иновациите и литературата, от която имате нужда, за да подобрите вашето земеделие”.

По традиция организаторите ще връчат награда за най-добре представена фирма-изложител.