Мобилна мандра е една от технологичните новости, които ще бъдат представени по време на традиционното изложение „Селското стопанство и всичко за него" в Добрич.

Отпускат 1 млн. лева за стационарни и мобилни мандри

Панаирът ще се състои в дните от 30 юли до 2 август в спортния комплекс „Простор“ в Добрич, като 65 фирми вече са потвърдили участие. В изложението ще се включат също компании от Румъния и Гърция.

„Дронове за пръскане на посевите с препарати и мобилни предприятия за хранителната индустрия са сред новостите, които ще бъдат показани на предстоящото 27-о издание на изложението“, съобщи на БТА Звезделина Иванова, изп. директор на „Добрички панаир“ АД.

За първи път на традиционния панаир в Добруджа ще бъде показан и комбайн за прибиране на орехи, сливи, праскови и други плодове

Изложителите ще отговорят и на засиления интерес на земеделските стопани и към отглеждането на етерично-маслени култури, като ще предлагат техника за обработка на насажденията, оборудване за извличане на маслото, разсад и други.

По традиция на панаира ще се представят и нови модели трактори, комбайни, сеялки и други селскостопански машини. Земеделските производители ще могат да купят семена за есенната сеитба на пшеницата, ечемика и редица други култури.