Отменя се Наредба №7 от 2004 г. за изискванията, на които трябва да отговарят площадките за разполагане на съоръжения за третиране на отпадъци. Това гласи проект на наредба, публикувана на страниците на министерствата на земеделието и на околната среда и водите.

Тайна проба от украинско зърно. Вижте резултата

Разработен е проект на нова Наредба за условията и изискванията, на които трябва да отговарят площадките за съхраняване или третиране на отпадъци, за разполагане на съоръжения за третиране на отпадъци и за транспортиране на производствени и опасни отпадъци. Тя се издава от министъра на околната среда и се съгласува от министъра на здравеопазването и министъра на регионалното развитие. 

Разликата е, че вече няма да е необходимо съгласуване с министъра на земеделието, както беше досега. Целта е да се избегне объркване от заинтересованите лица по отношение на прилагане на законодателството по управление на отпадъците, се посочва в мотивите за промяната.

Общественото обсъждане е до 14 октомври, като писмени становища се изпращат електронно на [email protected] и [email protected].