След малините и боровинките дойде ред и на родните круши. Те ще бъдат акцент на тазседмичното издание на традиционния фермерски пазар „Произведено във фермата“ всяка сряда пред Министерството на земеделието (МЗХГ).

Фермерският фестивал празнува втори рожден ден

За 12 часа е запланувана демонстрация на вкусен десерт с круши от Петрич. Те са производство на Мария Петрова, която е приготвила рецепта с овесени ядки и мед. Летният асортимент от плодове и зеленчуци все повече се обогатява, съобщават организаторите.

Както винаги, посетителите ще могат да напълнят пазарските си торби с фермерски и занаятчийски храни на малки производители от цялата страна. Те предлагат мляко и млечни продукти, яйца, гъби шийтаке, месни продукти, мед, пресни и сушени билки, сладка и сиропи.

Фестивалът не минава и без почетни гости, като миналата седмица бе посетен лично от посланичката на Швейцария Мюриел Берсе Коен земеделския зам.-министър Чавдар Маринов. Заедно с фермерите, подкрепени от Българо-швейцарската програма за сътрудничество, те отбелязаха Националния празник на Швейцария. 

Преди две години „Произведено във фермата“ тръгна именно с швейцарска подкрепа и продължава да се развива със сътрудничество с ресорното министерство и Софийска община. Изданията на фестивала вече са над 100, а изненадите продължават.