Тодор Тодоров е освободен от директорския пост на Областна дирекция към ДФЗ в Хасково, съобщи областният управител Катя Панева. Още не е ясно името на неговия наследник. Засега в сайта на ДФЗ като временно изпълняващ длъжността фигурира Хатидже Али.

Вижте ексклузивното интервю на изпълнителния директор на БАБХ за Агри.БГ

Тодоров застана начело на областната дирекция за втори път в края на месец юни 2021 г. Първото му назначение на тази позиция беше през 2016 г. Работил е още като главен експерт в Областна служба за съвети в земеделието и координатор на офиса.

Вторият му престой на тази длъжност ще се запомни с масово уволнение на дългогодишни експерти на Фонда в Хасково, които в момента водят дела, съобщава порталът Haskovo Live.

Смени по високите етажи на ДФЗ имаше и дни по-рано, когато на 4 февруари беше уволнен заместник-изпълнителният директор Боряна Алексова. Щафетата бе поета от Виктория Иванова.

С решение на УС на ДФЗ бе сменен и досегашният главен секретар Димитър Стефанов. На негово място застана Росен Коцев, който в продължение на 13 години е директор на Областна дирекция на ДФЗ „София област“.