След три години затишие заради пандемията традиционният Национален агро семинар на Национална асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) се завръща. Десетото юбилейно издание започва днес, 24 ноември, а мястото е Гранд хотел Пловдив.

Гласувайте: Какво ще доведе до по-голяма прозрачност при разпределяне на бюджетите по сектори?

Поканени са президентът Румен Радев, министърът на земеделието Явор Гечев, изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие“ Георги Тахов, както и представители на министерството и ДФЗ. Членовете на НАЗ ще могат да вземат участие и да зададат своите въпроси към представителите на държавната власт в рамките на конференцията.

Началото ще бъде дадено в 13:00 часа с приветствие на председателя Костадин Костадинов и официалните гости. Най-заслужилият млад фермер ще получи стипендията на НАЗ на името на Иван Генчев Танев.

Какви са тенденциите за развитието на цените на торовете на локалния пазар за първата половина на 2023 г., ще бъде разисквано от 15:30 часа, а час по-късно експерти на Министерството на земеделието ще представят новостите в подпомагането за следващите пет години.

Семинарната програма в първия ден ще завърши с представяне на първия по рода си цифров иновационен хъб за земеделие, който има за цел да обедини всички заинтересовани страни в агросектора.

Лектори на втория ден – 25 ноември, ще бъдат компаниите Синджента, БАСФ, НИК, Кортева, Екодарпол, Байер, Суммит Агро, ЮПЛ, Ню Сийд, Лимагрейн и Лебозол. Генерален спонсор на тазгодишното издание е Агрополихим.

Екип на Агри.БГ ще отрази най-важното от мястото на събитието. Следете сайта ни за актуална и полезна информация.