Ще дадем възможност на всички земеделски производители от района на 100% да напояват, обяви министърът на околната среда и водите Емил Димитров в Пазарджик, където беше с премиера Борисов за откриването на нов завод за обработка на отпадъци.

Междуредия се отчитат като площи с липсващи насаждения - защо?

След като наскоро екоминистърът заяви, че е възможна водна криза, която ще засегне и земеделието, сега той е категоричен, че в Пазарджишко такава няма да има и обясни:

„Не далеч от тук се намира ВЕЦ „Алеко“. Рехабилитираме мрежата и каналът ще тръгва оттук. Ще се захранва от Марица при село Звъничево, после от река Тополница при село Юнаците“.

По думите на министър Димитров през следващата година земеделските производители в Пазарджишка област ще получат цялото необходимо количество вода за напояване.

Стана ясно, че в търговищката община Антоново проблемът с питейната вода също ще бъде решен, чрез изграждането на два сондажа, а язовир „Ястребино“ ще бъде ползван отново от фермерите.

"Този язовир ще бъде даден на земеделците, което е една историческа справедливост. Всички земеделци няма да се налага да копаят кладенци, от които я извадят вода, я не, а ще си получат обратно земеделския язовир и всички инсталации към него", категоричен е Емил Димитров.