Националната агенция за приходите (НАП)  установи нарушения с ДДС най-вече при търговците на зърно, а не при фермерите.

 

По информация на БТА, в Добрич е установено, че при търговия със зърно е укрит ДДС в размер на 1 805 000 лева. В Разград са приключили 8 ревизии с допълнително установен ДДС - 2 353 000 лева, в Търговище - 4 ревизии с укрит данък от 1 391 000 лева, а при ревизии на 6 шуменци са установени 1 млн. лева укрит ДДС.

 

Във Варна и областта са приключили 20 ревизии на производители и търговци със земеделска продукция, като допълнително установеният при тях ДДС е в общ размер на 4 милиона лева.

 

Варненски търговец на зърно опитал сам да укрие от данъчните 2.4 млн. лева ДДС.

 

От началото на месец август са започнали масови проверки на обекти за съхраняване и търговия на зърно в цяла Североизточна България, коментира в писмо териториалният директор на НАП за Североизточна България Светлан Петков.

 

Проверките имат за цел да установят налично зърно по количество и вид в обектите за съхранение и да се проверят счетоводните документи на фирмите, свързани с доставката, движението, съхранението и реализацията на стоката. Те са също така и част от мерките, които държавата предприема, за предотвратяването на опитите за отклоняване на ДДС.


 

© 2012 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!