Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ) ще предложи промени в Наредбата за специфичните изисквания към млечните продукти, за да се въведе по-строг режим при предлагането на имитиращи млечни продукти на пазара.
 
 
Зам.-министърът д-р Цветан Димитров съобщи това днес, 13 февруари, на среща с  представители на Националната асоциация на млекопреработвателите, информира пресцентърът на ведомството.
 
Целта на мярката е да защити българските фермери, производителите на мляко, както и потребителите, които търсят качествени продукти на пазара.
 
 
 
На срещата беше обсъдена изкупната цена на суровото мляко, като стана ясно, че не се очакват големи разлики в сравнение с цените от предходните месеци. Лекият спад на цените на суровото мляко е тенденция, обхванала целия Европейски съюз.
 
Наблюдението върху изкупните цени на този етап не дават основание за прогнозиране на кризисна ситуация, отбелязаха от МЗХГ.
 
 
По време на разговора са дискутирани и промените в Наредба №3 за условията и реда за прилагане на схемите за директни плащания, допълниха оттам.