Млади фермери организират национален протест днес пред Областните дирекции „Земеделие“ в цялата страна в 12 часа днес - 20 август (сряда).
 
Вчера трима представители на неформалната кауза Млад фермер се срещнаха с министър Васил Грудев, за да обсъдят казуса с предстоящото стартиране на мярка Млад фермер. След срещата стана ясно, че мярката може да стартира реално през януари 2015 г., съобщиха млади фермери, участвали в  срещата.
 
[news]
Срещата беше кратка, като министърът от самото начало заяви, че е запознат с проблема, консултирал се е с Комисията и мярката няма как да бъде пусната сега. Няма бюджет и няма възможност да се прехвърлят средства, като дори няма и документи за така наречените предприети действия от предходния министър и зам. министър. Дори и да се намерят някакви средства, няма да е позволено да се отвори нов прием, а тези средства трябва да отидат за проектите, които са одобрени от миналата година, но няма бюджет за тях, посочват млади фермери.
 
Според представителите на Кауза Млад фермер министър Грудев е поел ангажимент сегашното ръководство да се опита да подсигури по-голям бюджет за мярка "млад фермер" от новата ПРСР 2014-2020 г
 
Очаква се другата седмица започне писането на новите наредби и всички членове на  неформална организация Кауза "Млад фермер" са покакнени да участват в този процес.
 
След проведената среща младите фермери са категорични, че няма да се откажат:
 
„Въпреки негативния резултат от срещата, ние не се отказваме. Протест ще има! Искаме всички да разберат за безобразията, които се вършат в това министерство!!! Нашият проблем ще стигне и до Министър-председателя и до Президента ако трябва! Искаме и наказани за този ФАРС, тези откровени ЛЪЖИ, тази пропиляна ГОДИНА И ПОЛОВИНА. Така че, 12:00 часа ВСИЧКИ ПРЕД ОД "ЗЕМЕДЕЛИЕ" В ОБЛАСТНИТЕ ГРАДОВЕ!!!“ - пише във фейсбук страницата на младитре фермери.
 
 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!