Международно фермерско изложение ще събере производители от 4 държави в Добрич на 2 юни.

Гласувайте: Ковид помощта ще ви даде ли глътка въздух?

Земеделска продукция, чисти храни, ядки и напитки ще представят производители както от България, така и от още три черноморски държави - Гърция, Румъния и Молдова, насочили се към добиването на чиста и качествена стока. Мястото на изложението е отново в Етнографски комплекс „Стария Добрич“.

„Храните и земеделските продукти на страните от черноморския регион много си приличат по вид. Вкусовите им качества обаче са това, което ги отличава“, подчерта Пепа Рашева, координатор на фермерския пазар в Добрич. Именно затова организаторите са подготвили за гостите специални дегустации с ястия от регионални добруджански продукти. В събитието ще се включат младежи от училището по изкуства „Св. Климент Охридски“, които ще представят добруджански фолклорни етюди на производителите от четирите черноморски страни. 

 Събитието се реализира с партньорството на Висше училище по мениджмънт в рамките на LOC FOOD „Местно развитие и трансгранично сътрудничество за промотиране на традиционни селскостопански продукти и храни“, уточниха още организаторите.