Община Ловеч връчи награди в традиционния конкурс за принос в развитието на икономиката в общината. Направленията са две – „Инвеститор на годината” и „Бизнесмен на годината”. Наградата „Инвеститор на годината” се присъжда за направени инвестиции през миналата година.

 

За постижения през 2013 г. е и наградата „Бизнесмен на годината”, която се връчва в три категории – малки, средни и големи предприятия. Носителите на наградите инвеститор и бизнесмен на годината се определят от Консултативния съвет за икономическо развитие на община Ловеч.

 

Тази година наградата "Инвеститор на годината" получиха две фирми в Ловеч - "Бонмикс" ЕООД и "Месокомбинат - Ловеч" АД. Това е третото такова отличие на месокомбината. Сред инвестиционните намерения на дружеството, част от "Бони Холдинг", е изграждане в Ловеч на най-голямата на Балканския полуостров кланица с транжорна. Предвижданата инвестиция е 25 млн. евро, а новоразкритите работни места - 300.

 

"Бонмикс" се включва в конкурса на община Ловеч за първи път. Реализираните инвестиции за миналата година са в размер на 4 716 583 лв. Общо приходите от дейността са 20 017 448 лв. Асортиментната листа на "Бонмикс" съдържа широка гама от комбинирани фуражи за всички видове и категории селскостопански животни.

 

От завод за фуражи преди години дружеството става завод за производство на храни за животни с предлаганите нетипични храни за охлюви, декоративни птички и гризачи, на допълващи храни - млечни заместители за млади бозайници, на ензимни примеси и твърди хранителни добавки. След осъществена преди 4 години инвестиция в дружеството започва производството на иновативния продукт "Сънпро" – заместител на соев шрот, разработен от научноразвойния екип на "Бонмикс", регистриран в Патентно ведомство.

 

"Месокомбинат – Ловеч" печели за шести път наградата „Бизнесмен на годината“ в категория за големи предприятия. Инвестициите на дружеството за 2013 г. са в размер на 3 356 000 лв. Приходите от дейността му за миналата година са 119 357 000 лв.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!