Главният изпълнителен директор на Meta Марк Зукърбърг добави още един проект към огромното си портфолио. 

Четете още: Васил Найденов е гост звездата на Agri Awards 2024

 

Милиардерът наскоро разкри в Instagram, че е започнал да отглежда говеда в Ko'olau Ranch на хавайския остров Кауай. Целта му е да създаде "най-висококачественото говеждо месо в света". 39-годишният основател на Facebook съобщи, че ще храни животните с брашно от макадамия и с бира. 

Зукърбърг, чиято нетна стойност възлиза на 126,5 милиарда долара, от 2014 г. купува земя на Кауай и сега притежава 1400 акра на северния бряг на стойност около 270 милиона долара. Освен в Хавай милиардерът има недвижими имоти в Пало Алто, Калифорния, и Лейк Тахо, Калифорния.

Говедата  са от породите Вагу и Ангъс. От Вагу се добива най-скъпото говеждо месо на планетата. За отглеждането на животното, поне в Страната на изгряващото слънце, често се казва, че фермерът масажира кравата, пее й и в някои случаи наистина й налива чаша бира. 

Породата Абърдийн Ангус произхожда от североизточна Шотландия. Тя също дава висококачествено месо, животните се хранят с трева и в по-късен етап от живота си с царевица и пшеница.

Зукърбърг сподели още как е включил дъщерите си в работата по ранчото, което им помага да бъдат по-сплотено семейство. „Дъщерите ми се включват в засаждането на дърветата макадамия и се грижат за нашите животни. Все още сме в началото на начинанието и е забавно да награждаме всеки сезон“, отбеляза изпълнителният директор на Meta.

В заключение технологичният милиардер обяви, че това е неговият „най-вкусен“ проект до момента.