Неведнъж сме писали за Лютата ферма в село Страшимирово на брега на Варненското езеро. Докато получат патента на собствения си сорт люти чушки с патриотичното име „Български дух“, оттам са подготвили ново изживяване за феновете на пикантния вкус.

Равносметка: Обилна реколта от люти чушки във Варненско

Семейство Родинови предлагат посещение в „най-лютата къща, най-лютото място, най-лютата ферма“, като гарантират пълноценно и екстремно изживяване за всички, които искат да изпробват вкусовите си рецептори.

„Миналата година направихме няколко подобни тура на чужденци, включително американци и мексиканци, както и на една група българи. Много добре се приеха и решихме да опитаме отново“, разказва Дарина Родинова за Агри.БГ. 

Тя обещава, че по време на тура всичко ще е подлютено – пиперлив коктейл за добре дошли, дегустация на домашни люти продукти, включително чушки халапеньо с мус от сирена, люти разядки, люти сладка. А черешката на тортата е десертът под формата на подлютено шоколадово суфле. 

Разбира се, на място може да се разходите из оранжериите, да си откъснете собственоръчно люто чушле, да научите повече за различните сортове, да посетите цеха, в който семейството производители твори лютите си изкушения.

„Турове ще има, докато е хубаво времето, понеже го правим навън. Те се случват преди обяд и след обяд, когато не е толкова топло в оранжериите и може спокойно да се влезе и разгледа“, обяснява производителката.

Първите посещения започват след 20 юли, но е желателно предварително записване.