Кандидатите по интервенция „Преструктуриране и конверсия на лозя“ вече могат да приключват заявленията си за подпомагане в Системата за електрони услуги (СЕУ), съобщават от Държавен фонд “Земеделие” (ДФЗ).

Четете още: Как да кандидатствате за наградите на Agri Summit & Awards 2024? (видео инструкции)

 

Документът „Данни за лозарското стопанство и заявени дейности за подпомагане“ от заявлението за предоставяне на финансова помощ в СЕУ e достъпен за зареждане на данните за лозарското стопанство на кандидата от Лозарския регистър. 

Инструкция за стъпките, които следва да предприемат, кандидатите могат да открият на началната страница на СЕУ.

След зареждане на справка за имотите в СЕУ, за улеснение на кандидатите е наличен панел "Статус на заредени парцели и имоти от последно зареждане", където има информация за всички заредени парцели и имоти от лозарското стопанство с актуалния им статус. 

При открит грешен запис кандидатите следва да се обръщат към Изпълнителна агенция по лозата и виното за допълнителна информация и при необходимост от корекция на въведените данни в Лозарския регистър.

От Фонда припомнят, че кандидатите по интервенциите в лозаро-винарския сектор подават документи за финансова подкрепа единствено чрез СЕУ с квалифициран електронен подпис (КЕП). Срокът за подаване на документите е до 30 ноември 2023 г.

Инструкции за попълване и подаване на заявление за подпомагане по интервенция „Преструктуриране и конверсия на лозя“ може да откриете ТУК.