Пловдивската занаятчийска кухня "Фермата" в Капана предприе оригинална коледна кампания, за да насърчи обществения интерес и достъп до местните храни. Кошници, пълни с фермерски продукти от малки местни производители се предлагат като жест на искреност за най-съкровения празник в годината.
 
„Коледа е празник на надеждата, добротата и признателността ни към другите. Тя е нова възможност да изградим нещо по-добро и по-устойчиво. Смисълът на коледните ритуали е да даряваме жестове за здраве и берекет, затова и в недалечното ни минало нашите баби подаряваха орехчета, сушени плодове и гевречета. Имено в тази връзка е и нашето предложение, като добре забравено старо. Инициирахме кампанията за подаръчни фермерски кошници, пълни с продукти от село, за да насърчим автентичността на коледните традиции и да предложим здравословен продукт от една страна, но от друга страна – за да подкрепим развитието на малките местни фермери. Интересът е много голям.”, заяви Даниела Гозманова – търговски мениджър на Занаятчийска кухня "Фермата" специално за Fermer.bg.
 
Занаятчийска кухня "Фермата" в Капана в Пловдив е социална бизнес инициатива, която се стреми да подпомогне достъпа до пазара за най-малките местни производители на храни.
 
Повече за кампанията "Коледна фермерска кошница" може да научите и във Фейсбук

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!