Остават броени дни до Коледа и със сигурност има някои, който още се колебае за това, какво да купи на близките. Ето и няколко идеи, предложени от agroxxi.ru. Какво си мечтаят да намерят под елхата земеделските стопани?
 
 
Германска агенция проведе такава анкета сред фермерите в страната, а отговорите навярно ще ви изненадат. Допитването е проведено единствено сред мъжете стопани, докато женската душа си остава тайна дори за изследователите.
 
Работно облекло
 
Всеки пети фермер отговаря, че преди всичко би се зарадвал на комплект хубави и топли дрехи за работа на открито. Значи не са изчезнали почитателите на коледната класика вълнен пуловер и дебели плетени чорапи. Топла шапка и ръкавици също са добре дошли.
 
Трактор играчка
 
Изглежда, че в навечерието на Нова година фермерите нямат нищо против да се върнат за малко в детството си и много биха се радвали, ако получат играчка трактор. Особено, ако парите не са стигнали за нова маркова техника.
 
Снимка: pixabay.com
 
DVD-дискове
 
Още една изненада - DVD-дисковете не са демоде. 15% от анкетираните са заявили, че възнамеряват през следващата година да снимат видео. А за да създадат свой собствен видео архив, имат нужда от DVD-дисковете.
 
Кутия за инструменти
 
Всеки десети немски фермер би се зарадвал, ако Дядо Коледа му донесе удобна кутия за инструменти. Още по-добре ще е, ако вътре има нещо за късмет.
 
Яки обувки
 
Седем на сто от анкетираните фермери са споделили, че никак не е зле да влязат в Новата година с устойчиви обувки, които са подходящи за работа в стопанството. Защото - странна работа: в старите много лесно се образуват вентилационни отвори.
 
Абонамент за любимо списание
 
Когато става дума за списания – печатни или електронни, немските фермери са категорични, че четенето остава на мода. Според 5% от анкетираните най-ценното е, когато изданието помага на стопаните да взимат оперативни решения.
 
Телевизор
 
Нов телевизор с плосък екран и с колкото се може по-голям диагонал – това е една много популярна мечта за немските земеделци.  Те без съмнение са истински ценители на красивите картини и богатия звук.