За седма поредна година Националната асоциация на зърнопроизводителите връчи стипендия в памет на Иван Генчев Танев, който бе председател на Тракийския съюз на зърнопроизводителите. Победителят, обявен на десетия агросеминар на НАЗ, който се провежда в Пловдив на 24-25 ноември, е Християна Христова.

Гласувайте: Какво ще доведе до по-голяма прозрачност при разпределяне на бюджетите по сектори?

„Искам да пожелая успех на това младо момиче за това, че е започнало това начинание, и да я видим в нашите редици след няколко години“, бяха думите на председателя на Асоциацията Костадин Костадинов.

Християна следва магистратура по интегрирано производство на полски култури. Дипломирала се е като бакалавър по агрономство и полевъдство.

„За мен е чест и огромно удоволствие да бъда тук сред вас. С голяма гордост приемам стипендията, връчена ми от НАЗ, и искрено се надявам някой ден да бъда част от вас, да постигаме заедно успехи, да градим бъдеще“, развълнувано каза девойката.

За Агри.БГ Християна сподели, че е кандидатствала за стипендията, защото смята, че това е една много ценна подкрепа за младите студенти и за тези, които са избрали този път. В нейното семейство няма производители, но иска да се занимава със земеделие, защото смята, че секторът е изключително добър и благороден.

Предишните победители в конкурса са: Пресиана Русева (2016 г.), Камелия Георгиева (2017 г.), Виолета Тошева (2018 г.), Веселин Златев (2019 г.), Сияна Петкова (2020 г.) и Христо Козаров и Венелина Иванова (2021 г.).