До 24 февруари българските компании имат възможност да кандидатстват за участие в Международната изложба на стоки и услуги от Китай и страните от Централна и Източна Европа  – China–Central Eastern European Countries Expo Ningbo 2023. Събитието ще се проведе от 16 до 20 май в китайския град Нинбо.

Гласувайте: Може ли Министерството да реагира срещу спада в цените на суровото мляко?

С потенциал за износ и широко присъствие на китайския пазар са стоки, които са традиционни за България и с които страната ни е известна на пазарите в Азия като български вина и храни, мляко и млечни продукти, козметични продукти и етерични масла, розово масло, продукти на химическата промишленост и др., съобщават организаторите от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП). На изложбата не могат да се включат производители на картофи, пшеница и месо.

За участниците в предстоящото издание на изложбата се предвижда да бъдат организирани специализирани B2B срещи в различни сектори. През тази година изложбата ще се проведе в новопостроен изложбен комплекс на езерото “Dongquin” в гр. Нинбо, като участващите български фирми ще бъдат разпределени тематично според представените продукти в различните изложбени палати. 

Одобрените от агенцията участници поемат разходите за път и престой, както и разходите за транспортиране на мострите. Организаторите от българска страна се ангажират с харчовете по щанда.