Информационна кампания за възможностите за финансиране на проекти и идеи чрез европейските програми организира през ноември Областният информационен център в Добрич. Експертите ще посетят шест от добруджанските общини по предварителен график. 

На информационните срещи ще бъдат представени актуални и предстоящи процедури за кандидатстване по Европейските фондове за споделено управление 2021-2027 г. и Програмата за развитие на селските райони 2014-2020. Експертите от центъра ще запознаят присъстващите с възможностите за финансиране на бизнеса, образователните институции, земеделските производители, сдруженията на собствениците за енергийна ефективност на жилищни сгради и др. 

Акцент ще бъде поставен върху целите, основните параметри, допустимостта на кандидати и проекти, дейности и разходи, както и начина на кандидатстване. 

Срещите в Генерал Тошево и Каварна ще се проведат съвместно с експертите от Европа Директно Добрич на 6 ноември от 10 ч. и на 24 ноември от 10 ч. На тях те ще презентират възможностите за инвестиции в земеделието чрез Плана за възстановяване и устойчивост и новата Обща селскостопанска политика 2023-2029 г. 

В Тервел и Крушари информационните кампании са насрочени за 20 ноември от 10 ч. и 13 ч. На 22 ноември от 10 ч. експертите ще се срещнат с бенефициенти по европейските програми в Шабла, а на 5 декември -  в Балчик. 

Срещите са със свободен достъп и са поканени широк кръг потенциални бенефициенти, които ще могат да зададат своите въпроси и да получат отговори какви са възможностите за осъществяване на бизнес проектите им.