Хиляди посетители от пет континента успяха да зърнат с очите си грандиозното изложение за агротехника, животни и професионално развитие в земеделието SIMA във френската столица Париж от 26 февруари до 2 март. 
 
 
На изложението участваха 1770 компании от 42 държави, които презентираха продукцията си, технологични подобрения, улесняващи отглеждането на земеделски култури, почвообработката, опаковането и транспортирането на плодове, зеленчуци, зърнени култури. 
 
 
Тази година организаторите се похвалиха с 8 процента повече посещаемост, като само професионално заетите в агросферата са били 238 848 души. 
 
В съпътстващата програма организаторите представиха програмата си за млади хора в земеделието, озаглавена „Стартирай своя ферма за 10 години“, като фокусът тук бе върху новите технологии, които успешно навлизат в селското стопанство.
 
 
Младите фермери имаха възможност да се запознаят с представители на фирми и организации, които работят в помощ на развитието на високотехнологични ферми, оборудвани с най-новите прецизни и иновативни системи. 
 
В рамките на изложението бяха раздадени и награди за иновации. Златните медали бяха взети от  Michelin и Trelleborg за иновации в гумите им. 
 
 
Сребърни медали получиха: 
 
- CASE IH AGRICULTURE за автономния им трактор
 
 
- JCB AGRI за  трансмисията DUALTECH VT.
 
 
 
- JOHN DEERE за концепцията за "умна" лубрикационна система
 
 
 
- NEW HOLLAND за техния автономен трактор NHDrive. 
 
 
Съпътстващата изложба за животни SIMAGENA даде възможност на над 200 европейски животновъди, говедовъди и селекционери да се запознаят с новостите в бранша.
 
 
Бяха представени 250 говеда за млечно и месно производство.
 
 
Организаторите проведоха няколко аукциона, а животновъдите се запознаха със спецификите на отделните породи говеда, като имаха възможност да ги разгледат на живо.