В началото на месец ноември отворените процедури за финансова подкрепа по линия на Местните инициативни групи (МИГ) са 49. С пълния списък на приемите, които са по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР), може да се запознаете ТУК.

Вижте документите за кандидатстване чрез МИГ, важните срокове, условията за допустимост и изпълнение

 

В ход е също последният за годината прием за подаване на проектни предложения за вътрешнотериториално и транснационално сътрудничество по подмярка 19.3 „Подготовка и изпълнение на дейности за сътрудничество на местни инициативни групи“. Крайният срок е 31 декември.

Междувременно се планира увеличение с близо 70 млн. лв. на бюджета по приема от 2021 г. на подмярка 4.1 „Инвестиции в земеделските стопанства“ от Програма за развитие на селските райони (ПРСР). По този начин общият бюджет ще нарасне на 540 млн. лв. и ще се даде шанс за сключване на договори с всички проектни предложения, получили 35 точки по критериите за подбор.

Няколко месеца по-рано с 51 млн. лв. бе увеличен и бюджетът на приема от 2021 г. по подмярка 4.2 „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти“ за преработвателите. Общият финансов ресурс по процедурата достигна 477,2 млн. лв., като по този начин могат да се сключат договори с всички проектни предложения, които отговарят на критериите за допустимост и финансиране.

В ИСУН може да се запознаете и с двата отворени приема за сектор "Земеделие" по линия на Националния план за възстановяване и устойчивост. Кандидатстването за "Инвестиции в технологична и екологична модернизация" е до 20 декември, а за "Центрове за подготовка за предлагане на пазара и съхранение на плодове и зеленчуци" - до 22 декември.

 

Информационната кампания "ОСП работи за нас: По-зелени и умни!" се осъществява от Агригейт Медия и е съфинансирана от ЕС.

Следете темата и на cap4us.agri.bg