С допълнителни близо 51 млн. лева е увеличен бюджетът за  преработвателни предприятия по подмярка 4.2 „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти“ от Програма за развитие на селските райони (ПРСР 2014-2020 г.), информираха от пресофиса на аграрното министерство. 

Това стана със заповед на заместник-министъра на земеделието и храните Таня Георгиева, която одобри изменението на Насоките за кандидатстване по процедурата.

С промените общият финансов ресурс по процедурата достига до 477,2 млн. лв., като по този начин се осигурява възможност за сключване на договори с всички проектни предложения, които отговарят на критериите за допустимост и финансиране.

Направеното изменение от страна на Управляващия орган на ПРСР 2014-2020, дава възможност на Държавен фонд „Земеделие“ да изпрати покани до кандидатите, включени в резервния списък.

Това са проекти на преработвателни предприятия, които са преминали през всички етапи на оценка по процедурата. Кандидатите следва да представят необходимите документи за сключване на договор.

Сключените допълнителни договори по тези проектни предложения и тяхното изпълнение до 2025 г. ще допринесе за постигане на целите на Програмата и в частност на подмярка 4.2. „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти“.

Информационната кампания "ОСП работи за нас: По-зелени и умни!" се осъществява от Агригейт Медия и е съфинансирана от ЕС.

Следете темата и на cap4us.agri.bg