Има повече от месец до изборите на 2 октомври, но за всички ни е ясно, че кандидатите за “народно любов” и влизане в парламента вече започнаха да мерят риторика.

Гласувайте: Какво очаквате от служебния земеделски министър?

Официалната предизборна кампания би трябвало да стартира на 2 септември - месец преди да се разходим до урните, но заяждането между партиите е факт и то отново с негативна посока, без каквито и да било конструктивни дебати.

Съвсем очаквано, добилият увереност в ресора вече бивш министър на земеделието Иван Иванов обяви през социалните медии и пресцентъра на столетницата, че “Развитието на сектор "Земеделие" през последните седмици може да бъде обобщено с няколко думи - назначаване на кадри от служебния кабинет, свързани с ГЕРБ, докато в някои министерства се уволняват кадри на БСП”.

По думите на Иванов, промените на кадри се правят в ръководствата на държавните горски предприятия. "Те бяха изправени пред важната задача да осигурят необходимите дърва за огрев за предстоящия тежък зимен сезон. Ставащото може да постави стотици семейства пред невъзможност да осигурят своето отопление", посочва Иванов, цитиран от Дневник.

“В същото време Бойко Борисов изсипва купища лъжи, чертаейки апокалиптична картина в земеделието, забравяйки удобно как превърна сектора в развалина и символ на корупция след изхарчени милиарди европейски и национални средства в няколко програмни периода". "Резултатът е хиляди залежали проекти в Държавен фонд "Земеделие", защото някой е чакал да му се напълни чекмеджето, ширеща се корупция на “Капитан Андреево”, приготвено източване на "Напоителни системи", разпокъсано земеделско производство и тънещи в нищета малки и средни производители - чакащи поредното подаяние от самозабравилия се тогава премиер, и куп други нарушения, за които е сезирана прокуратурата", припомня Иванов, без да отбелязва обаче, че и неговия екип смени къде нужно, къде основно на партиен принцип доста от служителите на мегаминистерството.

Очевидно е, секторът на селското стопанство ще е част от арената на предизборните боеве и всеки ще се хвали с постигнатото и ще очерня неуспехите на другите.

Фермерите не бива да забравят, че за техния глас се води сериознен спор и е необходимо да преценяват кой какво и как им говори.