Ирландия слага таван на плащанията

Страната се бори да свали тавана от 66 000 евро на 60 000 евро за ОСП 2023-2027 г.

Ирландия слага таван на плащанията

 

Ирландия намалява тавана на плащанията в новата ОСП от досегашните 150 000 евро до едва 66 000 евро в следващия програмен период, Това каза земеделският министър Чарли МакКоналог, пише irishexaminer.com.

Браншът иска спешна нотификация на мярка COVID-19 за всички сектори

Не до там обаче се простират амбициите на ирландския земеделски министър. По думите му целта на страната в преговорите по ОСП е да се сложи таван на субсидиите от 60 000 евро.

Споразумението на ниво ЕС позволява на държавите членки да ограничат размера на подкрепата по директни плащания, която може да получи едно стопанство, до 100 000 евро. А самото плащане, което надвишава 60 000 евро, може да се редуцира с до 85%.

Според земеделския министър така структурирани директните плащания ще изпълнят своето предназначение, а именно да осигурят по-голяма справедливост при разпределението на подкрепата.

Ирландия вече е готова със своя стратегически план. Споразумението с ЕС предвижда възможност за използване на фиксирани ставки за оценка на разходите за труд, за да се ограничи бюрокрацията.

 

Информационната кампания "ОСП работи за нас: Гледай напред" се осъществява от Агригейт Медия и е съфинансирана от програма IMCAP на ЕС.

Следете темата и на cap4us.agri.bg

  • н
    Със този КСО,с тази ДАНЪЧНА СИСТЕМА, с това разпределение на Директните плащанияОГРОМНА ГРУПА ФИЗИЧЕСКИ И ЮРИДИЧЕСКИ ЛИЦА СЕ ОБОГАТЯВАТ ЗА СМЕТКА НА ОБЩЕСТВОТО!ЗА СЕГА СВЕТЛИНА В ТУНЕЛА НЕ СЕ ВИЖДА................................................................................!

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта