Фондация „Еврика“ награди лауреатите си за 2014 г. за постижения в науката и за най-добър млад мениджър, изобретател и фермер. 
 
Наградата в категорията Млад фермер отиде при Георги Йорданов от Сливен. В конкурса сред младите фермери с диплом за отлично представяне бяха наградени: Емил Димитров – земеделски производител от село Устрем, община Тополовград и Милен Иванов – пчелар, земеделски производител от село Остров, област Враца. 

Награждаването се състоя на церемония, посветена на 25-годишнината от създаването на Фондация „Еврика“. 
 
Наградите „Еврика“ за млад фермер се връчват за двадесет и четвърти път. Те се присъждат на млади хора за техните значими постижения в науката, за изобретения с голяма обществена значимост, за постижения в управлението на стопански организации, както и за най-високи резултати в развитието на селскостопански дейности. Наградите са ежегодни и стимулират най-добрите постижения в съответната област и популяризират сред обществеността най-талантливите и способни млади хора, тяхната дейност и успехи. 
 
Ограничителното условие е кандидатите за наградите „Еврика” да не бъдат по-възрастни от 35 години. Кандидатите за носители на наградите са излъчени от обществени и стопански организации, научни звена и университети, от неправителствени организации и медии, а окончателният избор се извършва от специализирани журита във всяка област. 

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!