Над 50 000 души във Великобритания се отзоваха на призивите на британското правителство за набиране на сезонни работници от вътрешността на страната. След провеждане на интервюта с 6 000 от тях само 112 са се оказали годни за полска работа. Останалите са провокирали у земеделците сериозни съмнения, че са способни да се справят със задачите на полето, научаваме от The Telegraph.

Беритбата във Великобритания остава в ръцете на самите британци

Земеделските производители на Острова се сблъскаха със сериозен проблем при наемането на квалифицирани работници, които са необходими за събирането на реколтата от плодове и зеленчуци. До кризата се стигна, след като поради карантинни ограничения сезонните работници от Източна Европа не успяха да стигнат до Великобритания.

Усилията за набиране на британски берачи на плодове и зеленчуци показаха неочакван резултат.

В процеса на интервюиране е установено, че само 112 от кандидатите реално са готови и способни качествено да изпълняват работните задачи. Хиляди, които се отзоваха на призива на правителството да се помогне на земеделския сектор, захвърлиха учението си в опит да си намерят 8-часова работа във ферма, разположена близо до дома им.

От 50 000 кандидати само 6 000 са решили да участват във видео интервю за длъжността. От тях пък едва 112 успешно са преминали събеседването и са готови да постъпят на работа във фермите.

 

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

6 000 сезонни работници от чужбина се записаха на борсата у нас

Как да върнем работниците в родното земеделие?

Германия: Броят на работници от Източна Европа нараства