Фермерите имат възможността да участват със свои животни във второто издание на „Фермер Експо Раковски 2018“. Събитието ще се проведе на 12 и 13 октомври 2018 г. в град Раковски (пазар за живи животни кв. Секирово), съобщиха организаторите от организацията на млекопроизводители „Фермерско мляко" ООД, Институт за агростратегии и иновации, с подкрепата на министерство на земеделието, храните и горите, евродепутатът Владимир Уручев, община Раковски и с участието на еврокомисаря по цифрова икономика и общество Мария Габриел.
 
 
На изложението, чиято тема е иновациите в селското стопанство,  ще се представят млади животни – говеда, биволи, кози и овце от млечни и месодайни породи, развъждани в България, както и традиционни български породи коне и кучета. Животните трябва да са в изложбена кондиция и в добро състояние, допълват организаторите. 
 
„При ползване на собствен транспорт, направените от вас разходи ще се възстановят от организаторите, след издаването на фактура от ваша страна. При липса на ваш транспорт животните ще бъдат превозени  от фермата до изложбата и обратно за наша сметка“, посочи управителят на „Фермерско мляко“ Рангел Матански.
 
Предвидени са демонстрации на съоръжения, използвани в животновъдството, доклади, дегустации на фермерски храни и разбира се много музика. 
 
 
„Нека всички заедно да направим нещо интересно и най-вече полезно за колегите фермери, да запознаем обществеността с постиженията ни в селекцията и репродукцията“, призовават организаторите и допълват, че потвърждаването на участието от страна на фермерите следва да бъде до 20.09.2018 г. (четвъртък).