Стартира Първият областен земеделски и занаятчийски информационен базар „Произведено в Родопите“, който ще продължи до 18 март в Атриума на Областна администрация Смолян. Над 20 земеделски стопани и занаятчии взеха участие.

Какви са най-големите ви трудности като земеделски производители в момента?

Участниците бяха поздравени от секретаря на Областната администрация Андрей Кадишев, който откри базара и обеща, че областната управа ще продължи да инициира и подпомага подобни инициативи. „Произведено в Родопите“ има за цел и информационно да подкрепи производителите в района

В рамките на седмица тук ще можете безплатно да предложите своята продукция, ще имате възможност да получите актуална информация и консултации за кандидатстване с проекти по подходящи схеми и мерки, възможностите за получаване на субсидии и разработване на проекти, ще можете да отправяте различни въпроси към специалистите, ще обсъдите проблемите, ще обмените опит и идеи. Гостите и посетителите пък ще могат да си закупят от предлаганите продукти”, обяви Кадишев, пише регионалната медия „Смолян днес”.

Проявата е организирана съвместно с ОД „Земеделие”, Държавен фонд „Земеделие” – Смолян,  регионалната служба Съвети в земеделието и Занаятчийска камара – Смолян. На нея ще присъстват и експерти от Областна дирекция по безопасност на храните, които също ще отговарят на въпросите на фермери.

Земеделски производители в района, които представят продукцията си без наем на базара, вече споделиха снимки от своите щандове в социалните мрежи.