Арендатор в село Болярино, община Раковски, прегази с джипа си крадец, който се опитвал да коси люцерна в стопанисваната от него нива.
 
 
Трагичният инцидент предизвика социално напрежение в района. Пловдивската жандармерия изпрати свои екипи в селото, за да предотвратят саморазправа на местни роми с арендатора Димитрис Пирилис. Той е от кипърски произход и се занимава със земеделие у нас от десет години, като притежава кравеферма в селото.
 
Инцидентът е станал в нощта срещу неделя, около един час след полунощ, съобщиха от полицията. По това време Димитрис Пирилис забелязвал няколко мъже да влизат в имота му, за да косят люцерна. 
 
„Подгонва единия от тях с джипа си и го прегазва. Другите двама не са пострадали“, раказа пред Нова ТВ кметът на Болярино Стефка Миниева.
 
„Собственикът забелязал няколко души да косят във фермата и ги подгонил с пикапа си. Той прегазил един от ромите, който впоследствие починал. Друг от крадците е бил леко ранен. Водачът на пикапа е задържан, тепърва ще изясняваме обстоятелствата около инцидента“, каза пред Дарик директорът на пловдивската полиция старши комисар Атанас Илков.
 
Полицията е задържала Димитрис Пирилис. Фермерът е направил пълни самопризнания и ще му бъде повдигнато обвинение за предумишлено убийство, съобщиха от прокуратурата.
 
Според близки на стопанина имотите му не за първи път стават мишена на крадци. Преди четири години, като отмъщение, била подпалена и къщата му. Сега отново има закани от местни роми, че ще подпалят кравефермата. В селото има засилено полицейско присъствие.