Eвропейският комисар по земеделие и развитие на селските райони г-н Фил Хоган ще бъде на официално посещение в България по покана на министъра на земеделието и храните Десислава Танева, утре, 10 юли 2015 г.
 
В 12.00 часа Хоган и Танева ще открият предприятие за преработка на месо „Новира“ ЕООД - ул. „Моравча“ 6, кв. „Орландовци“, град София. Предприятието е изградено с европейски средства по ,,Програмата за развие на селските райони 2007-2013 г.” в размер на 2,3 млн. лева.
 
От 15:00 часа  еврокомисарят ще участва в дебат на тема „Ключовата роля на земеделието и селските райони за създаване на работни места и насърчаване на растежа“ в сградата на  Представителство на Европейската комисия на ул. „Г. С. Раковски“ 124. На събитието ще присъстват и заместник министър-председателят по координация на европейските политики и институционалните въпроси Меглена Кунева и представители на земеделския сектор. 
 
В рамките на посещението си еврокомисар Хоган ще проведе среща с министър-председателя Бойко Борисов, президента на Република България Росен Плевнелиев и Комисията по земеделие и храни в Народното събрание. 

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!