Производство на висококачествена и здравословна продукция за потребителите, като същевременно се опазва околната среда. Как става това, ще разберете в онлайн международна конференция на тема „Климатичните промени и селското стопанство – предизвикателства, опит и решения“. Организатор е литовската Служба за съвети в земеделието, съобщават от техните колеги от Национална служба за съвети в земеделието (НССЗ).

Предложиха създаване на Трети стълб в ОСП

Събитието ще се проведе на 4 февруари от 10:00 часа. Участието е безплатно след предватителна регистрация. Представените теми целят да запознаят фермерите с предизвикателствата и очакванията при прилагане на мерки за намаляване на изменението на климата.

Богатата програма включва и лекции, придружени с практически примери за прецизно торене с оптимално използване на торове. Представени ще бъдат също системи за отглеждане на рапица, изследвания на въздействието върху посевите, емисиите на парникови газове и почвата.

Останалите основни теми в конференцията са:
  • Предизвикателства за фермерите заради изменението на климата;
  • Примери от ирландското земеделие за намаляване на емисиите на парникови газове;
  • Системи за отглеждане на рапица: въздействие върху посевите, емисиите на парникови газове и почвата;
  • Намаляване на емисиите на суспензия;
  • Дискусия. Предизвикателства и решения за ирландските ферми. Какво е отношението на фермерите?;
  • Насоки за управление на климатичните промени;

Конференцията ще се проведе на английски и литовски език. Програма на събититето и линк за регистрация може да намерите тук