Кандидатите по направление „Традиционни практики за сезонна паша на животните (пасторализъм)“ от мярка 10 „Агроекология и климат“, както и по аналогичната интервенция трябва до 15 ноември да подадат информация за протоколите от съответните национални паркове, на чиято територия са правили високопланинска паша през Кампания 2023. 

Това е задължително само за бенефициери, които са заявили подпомагане по някоя от изброените интервенции и/или направления за сезонна паша. Подаването на информацията става чрез чрез Система за електронни услуги (СЕУ).

От Държавен фонд „Земеделие“ са подготвили на сайта си подробни Указания със стъпките за попълване на данните в Системата за електронни услуги. 

Документите се считат за успешно подадени тогава, когато заявлението стигне до статус „Чакащо ръчно зареждане в ИСАК“.  

Важно! След изтичане на нормативно регламентирания срок - 15 ноември стопаните няма да могат да въвеждате данни и да прикачват документи в СЕУ.


Данните в прикачените документи трябва да съвпадат с въведената информация, която вече е подадена в таблиците в Системата за електронни услуги. 

При установени несъответствия в тях, ДФЗ може да не одобри заявлението, както и да откаже или да намали подпомагането по тази интервенция, предупреждават от Фонда. 

Информационната кампания "ОСП работи за нас: По-зелени и умни!" се осъществява от Агригейт Медия и е съфинансирана от ЕС.

Следете темата и на cap4us.agri.bg