Срокът, в който всички т. нар. ведомствени бензиностанции, трябва да осигурят дистанционна връзка с НАП, е удължен до края на март 2013 г. Това съобщиха днес от Националната агенция за приходите (НАП).

Както Фермер.БГ писа, наредбата за свързване с НАП ще засегне пряко и земеделските производители. Те от своя страна настояват за отпадане на това задължение.

Потърсена за повече информацията относно развитието на казуса, председателят на Парламентарната комисия по земеделие Десислава Танева каза пред Фермер.БГ, че срокът, в който трябва да се вземе решение в какъв вариант ще се извършва контролът върху горивата, използвани от земеделските производители, ще стане ясен до края на март.

Очаква се да се направи работна среща, на която всяка от страните да постави изискванията си и да се намери решение, което удовлетворява както държавата така и земеделските производители, посочи Танева.

Зам.-председателят на НАЗ Радослав Христов съобщи пред Фермер.БГ, че на работна среща, проведена в края на миналата година между представители на Асоциацията, народният представител Десислава Танева и експерти от НАП е обсъден вариант, земеделците, които нямат бензиноколонки, отговарящи на изискванията, съгласно списъка на лицензираните бензиноколонки, да нямат задължението да се свързват с фискални устройства и да се монтират нивомери. Те само ще трябва да подават информация към НАП в деня на доставката за доставеното количество гориво.

Официално решение обаче все още няма, каза Десислава Танева. Според нея има достатъчно дълъг срок, както и добър диалог за постигане на оптимално решение, с което да не бъдат допълнително натоварени земеделските производители.
 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!