Mинистърът на земеделието и храните Десислава Танева ще посети гр. Плевен днес, 12 февруари. 
 
Министърът ще открие 13-то Международно изложение - договаряне „Пчеларство - Плевен 2015“. Събитието ще започне от 10:00 часа в комплекс "Мания Тауър" на градския площад "Иван Миндиликов". Форумът по пчеларство приема над 150 изложители от 18 държави. В рамките на събитието, което се провежда от 12 до 15 февруари, посетителите ще имат възможност да дегустират различни пчелни продукти, както и да се запознаят с най-новото в областта на сектора - оборудване и инвентар, восъчни основи, ветеринарни препарати, храни за пчелни семейства, пчелни продукти и др.
 
Министър Танева ще участва и в традиционния ритуал по зарязване на лозя на Института по лозарство и винарство. Събитието, с което ще се отбележи предстоящия празник на лозаря и виното - Трифон Зарезан, ще се състои в лозовия масив на Института, който се намира в землището на Община Плевен, местност „Томовското“. Зарязването ще започне от 12:30 часа. 
 
Срещата  на Десислава Танева със земеделските производители от района ще е от 14:30 в гр. Славяново. Земеделският министър ще  запознае бранша с възможностите за кандидатстване и финансово подпомагане на сектора през настоящата година. 
 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!