Демина Байрактарска е новият изпълнителен директор на дирекция „Развитие на селските райони” в Министерството на земеделието и храните, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

До момента тази длъжност временно изпълняваше Цветанка Палазова, която поема поста началник на канцеларията на изпълнителния директор на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури Явор Недев.

Демина Байрактарска завършва ВИАС през 1983 г. специалност –„строителен инженер”. Придобива няколко следдипломни квалификации, сред които в Институт по управление на напояването – Колорадския държавен университет, САЩ и в Университет Кран фийлд, Великобритания със специалност – финансов и икономически анализ на инвестиционни проекти в земеделието. Придобива допълнителни квалификации и в Европейската комисия за финансов и икономически анализ на проекти за развитие.

Демина Байрактарска ще изпълнява длъжността до назначаването на титуляр чрез провеждането на конкурс. До момента Демина Байрактарска бе началник отдел на отдел „Контрол и предприсъеднителни фондове” в диркеция „Развитие на селските райони”. От 2006 г. до 2009 г. е била директор на дирекция „Европейски и международни програми и проекти” в МЗХ.