В сряда - 13 март 2019 г., в град Добрич  ще се проведе съвместна информационна среща - семинар на Национална служба за съвети в земеделието (НССЗ) и Териториална дирекция на Национална агенция за приходите (НАП) – Варна. 
 
Срещата със земеделските производители е на тема „Данъчно облагане и социално осигуряване на земеделските стопани“.
На семинара Антоанета Иванова и Деница Михайлова от данъчното в Добрич ще разговарят с фермерите и гостите на събитието за данъчното облагане и социалното осигуряване на земеделските стопани, съобщиха организаторите. 
 
Геновева Занева – главен експерт в службата за съвети в земеделието в областния град ще представи възможностите за подпомагане на земеделските стопани по мерките от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР 2014-2020 г.).
Срещата ще се проведе в  град Добрич,  Областна управа, зала „Европа“, ул. „Независимост“ № 5, етаж 2. 
 
Същият ден, но в Сливен, ще се семинар на Национална служба за съвети в земеделието и Тракийски университет - Стара Загора. Той ще е на тема „Пчелите и пчелните продукти като индикатори за замърсяване на околната среда“.
 
 
На срещата проф. д-р Иванка Желязкова от Тракийски университет - Стара Загора ще запознае присъстващите с източниците на замърсяване на пчелните семейства и пчелните продукти. Лекторът ще говори за пчелите като индикатор за замърсяване на околната среда.
Експертите от службата за съвети ще представят възможностите за подпомагане по мерките от ПРСР 2014-2020 г. на земеделските стопани, отглеждащи пчели.
Семинарът ще се проведе в град Сливен, залата на Областна администрация -  Сливен, ул. „Димитър Добрович” № 3.