Пресните биозеленчуци ще се заврънат утре на традиционния Фермерски фестивал „От нашата ферма – с любов за вас!“ в центъра на София.
 
 
„Да се хванем за зелено“, предлагат стопаните от елинпелинската био ферма „Софина“, които произвеждат органични зеленчуци. 
Други участници ще се представят с фермерско мляко, млечни продукти и храни от лимец. 
 
Фестивалът „От нашата ферма – с любов за вас!“ се организира всяка сряда от 10:30 до 17:30 часа пред сградата на Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ) в столицата.
 
Там се предлагат разнообразни фермерски и занаятчийски храни на малки производители: краве, овче, биволско и козе сирене и кисело мляко, кашкавал, мед и пчелни продукти, сладка и сиропи, яйца, прясно месо, занаятчийски хляб, ядки, био вино, био оцет, био чай, био гъби шийтаке, сезонни плодове и зеленчуци, цветя.
 
Снимка: Произведено във фермата
 
Редовно гостуват производители на сувенири и бижута. Утре настъпва астрономическата пролет, а десет дни по-късно ще преминем към лятно часово време. Как би могъл да изглежда един еко часовник? Посетителите на феста ще могат сами да видят това.
 
Фестивалът „От нашата ферма – с любов за вас!“ се организира от Фондацията за биологично земеделие „Биоселена“.
 
Всички фермери и производители са регистрирани по наредбите 3 и 26 на МЗХГ или по Закона за храните. Много от тях работят в районите от Натура 2000 в Западна и Централна Стара планина и са подкрепени от Българо-швейцарската програма за сътрудничество.