Friboi, бразилски производител на месо, принадлежащ на концерна JBS, сключи споразумение с Асоциацията на селекционерите на Бразилия (ACNB), за да стимулира една от програмите си, свързани с породата Нелоре, пише изданието Meatinfo. 

Болестта луда крава се завърна в Полша!

В рамките на програмата ще бъде популяризирано висококачественото говеждо месо от породата Нелоре и ще се увеличат доставките и комерсализацията на този тип месо на масовия пазар. 

Ние разполагаме с производствени подразделения във всички краища на Бразилия, казва президентът на Friboi Ренато Коста. 

Нашият опит в партньорството с производителите и подкрепата при управлението и популяризирането на продукта ще спомогнат за реализацията на проекта. Ние можем да предложим на потребителя в Бразилия и в цял свят говеждо месо с високо качество, допълва той. 


В допълнение към плана за налагане на месото от говеда Нелоре, това партньорство ще помогне на скотовъдите да повишат производителността и доходите си, а също така ще спомогне за по-нататъшното популяризиране на говеждото месо от порода Нелоре на вътрешния и световния пазар, казва на свой ред Наби Амин Ел Аур, президент  на ACNB.

В програмата Nelore Natural Program участват 522 производители на говеда порода Нелоре. През 2018 г. те са доставили 380 000 животни за производството на висококачествено месо. По-голямата част от добитъка се произвежда в бразилските щати Мато Гросо и Мато Гросо до Сул. 
 

 

© 2019 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!