Миналата година Бразилия увеличи производството на вино 2,6 пъти, съобщава сайтът brazilgovnews.

Обсъдиха две от дестинациите за винено-културен туризъм


„Претърпялата загуби през 2015 и 2016 г. винена промишленост регистрира добри резултати през 2017 г. Година по-рано производството в Бразилия отчете спад от 60%, а през 2017 г. отрасълът регистрира ръст от 169%.

В официално съобщение се казва още, че Бразилия е успяла да увеличи производството на вино на фона на спад в обемите на продукцията в страни, които представляват световни лидери в сектор винопроизводство. Става дума за Франция и Испания, където производството на вино миналата година намаля с 19% и 20% съответно.

Миналата година водещите страни в сектор винопроизводство, като Италия, Испания и Франция, заради неблагоприятните климатични условия събраха рекордно ниска реколта от грозде.

По думите на маркетинговия директор на компания Eastern Beverage Trading Алексей Безуглов, това ще се отрази на цената на европейското вино.

На фона на ръста на цените на продукцията от топ 3 световните износители се открива „прозорец от възможности“ за увеличаване на износа на вино от страни като Грузия, Молдова, Украйна и др.