AGRI SUMMIT & AWARDS 2024 ще се проведе за първи път в България. 

Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев сподели своето мнение защо в България е нужно да има такива събития.

“Колкото и да е трудно, колкото и да е сложно, не можем да отречем, че секторът се развива много успешно през последните години. 
Трябва по-често да се говори за земеделието и да се говори по-достоверно. Защото наистина без добро земеделие, не можем да имаме продоволствена сигурност. 

Добре развитото земеделие и хранителна промишленост, са базата за всяка една добре развита икономика.

Земеделието е и страст, но е и бизнес. Така че най-добрите бизнес модели в България трябва да бъдат показвани и трябва да бъдат отбелязвани на такива форуми и да бъдат награждавани”, каза той. 

Кандидатствайте

Журито на  Forbes&Agri.bg I AGRI AWARDS 2024 е специално подбрано и е съставено от доказали се през годините визионери, предприемачи, новатори, учени и експерти, допринасящи за напредъка на българската икономика с идеи, знания и опит.

“За мен е чест да бъда жури в това събитие. То е важно и аз се включих, за да покажем на всички извън земеделието, че това е отрасъл от нашата икономика, който заслужава пълния респект на всички граждани, на цялото ни общество, защото това са хората, които осигуряват прехраната на българите и те трябва да бъдат видени и показани.

Ние ще видим много добри примери и съм сигурна, че ще бъде трудно да изберем победител, защото самият факт, че даден фермер е дръзнал и кандидатствал, заслужава нашита аплаузи и уважение.

Вдигането на нивото и показването на иновативни хора, такива, които имат бизнес поглед в земеделието и как това допринася за нашето общество - това е ценното на това събитие и си заслужава всички ние да го подкрепим по всякакъв начин. 

Ще бъдем всички на 9 февруари 2024 г. заедно на AGRI SUMMIT & AWARDS 2024”, каза Боянова, която е част от журито на наградите.

Купете билет

AGRI SUMMIT & AWARDS 2024 ще отличи шампионите в селското стопанство и агробизнеса в 11 категории.

 

“Българските фермери заслужават да бъдат представени пред българската аудитория. И съм много щастлива, и се радвам, че точно вие поехте тази 
инициатива. 

Кандидатствах. За мен това е едно ново предизвикателство. Нека покажем, че България е наистина на европейско ниво и върви доста напред с иновациите”, каза от своя страна земеделският производител Десислава Кабурова. 

Конкурсът ще се проведе по методология на Forbes България, адаптирана съвместно с екипа на Agri.bg за целите на наградите. 

Партньорството между Forbes и Agri.bg се роди от желанието на две водещи медии да обединят сили в подкрепа на предприемаческата общност в аграрния сектор. 

Agri.bg е най-голямата онлайн медия в сектора на селското стопанство. 
Forbes е най-големият бизнес медия бранд в света, който възхвалява свободното предприемачество и успеха. 
Заедно ще сме още по-успешни в мисията за подпомагане на хората, които следват мечтите си и преследват щастието.   

Победителите ще бъдат наградени на официална церемония по време на AGRI SUMMIT & AWARDS 2024 „Семената на успеха“.